Telepítési útmutató

A fun 4 you elastom egy egyedülálló és innovatív rendszer, amely tökéletes lengéscsillapító padlót biztosít. A rendszer hullámos polietilén szálból készül, amely rendkívül erős és tartós műfüvet kínál, 6 vonzó színben. A PE hab puha, ütéselnyelő aljzatával történő kombináció egyedülállóvá teszi a rendszert a maga nemében! A rendszer kiemelkedő értékeket és 3,2 mtr maximális kritikus zuhanásmagasságot ér el viszonylag vékony, könnyű súlyú alátétszerkezettel. Ezenkívül a rendszer csak 5 kg / négyzetméter homoktömeget igényel, és az EN1177: 2008 szabvány szerint tanúsított. A fun 4 you elastom alkalmas játszóterekre, napközi-központokba és nyilvános játszóterekre.

Miért fontos a szakszerű műfű telepítés és kivitelezés?

Ahhoz, hogy a kiválasztott műpázsitunk a lehető legszebb esztétikai élményt nyújtsa, és ebben hosszú ideig gyönyörködhessünk, a következő útmutató általános áttekintést ad a megfelelő lépésekről, amelyek normál körülmények között szükségesek a műfüves telepítéséhez. Egyedi és speciális kialakítás esetén további lépések is szükségesek a tökéletes telepítéshez. Ha bizonytalan a kivitelezésben, kérjük, lépjen kapcsolatba munkatársunkkal.

1. lépés

Az alap előkészítése

A műfűpázsit beépítésének egyik legfontosabb lépése az alap előkészítése. Győződjön meg arról, hogy a megfelelő alapanyagot használja, megfelelően tömörítette.

A helyszín feltárása:
Legalább 15 cm mély felásás szükséges. Ügyeljünk arra, hogy a vízelvezetés biztosítva legyen. Ha van öntözőrendszer, a gyakori lépés az esőztetők lezárása vagy eltávolítása.

Telepítés és feltöltés:
A kialakított területet töltsük fel zúzott kővel. Különböző frakciójú követ használjunk, 7 cm mélyen 10-20, majd rá 0-5 frakciójú követ 3 cm rétegben. Tányéros tömörítővel tömörítsük az alapot 95%-ra. Ügyeljünk arra, hogy az alapfelület a lehető legsimább legyen. Hozzunk létre egy enyhe dőlést az optimális vízelvezetés érdekében.

TIPP: Ha házi kedvencek fogják használni a területet, terítsünk egy réteg zeolitot (nedvesség elszívó szagtalanító) az alapra 25 dkg/négyzetméter mennyiségben, és tömörítsük össze.

Dekorációs műfű

Geotextília

Homokágy

0-5 frakciójú zúzottkő

10-20 frakciójú zúzottkő

2. lépés

A gyomkorlát felszerelése

Annak elkerülése érdekében, hogy a gyomok gyökeret eresszenek és felnőjenek a műfűpázsitba, helyezzünk el geotextíliát a gyep alatt (kivéve, ha a területeket háziállatok használják).

A geotextília fedésben legyen a egymással, illetve a gyepszőnyeg varratokkal.  Rögzítsük az alaphoz 20D szögekkel vagy fekvő kapcsokkal.

TIPP: Ha házi kedvencek fogják használni a területet, akkor NE használjunk geotextíliát. A tartós szövetszerű anyag felszívja és megtartja a vizeletet, ami észrevehető szagproblémákat okozhat.

MEGJEGYZÉS: Ha olyan területen, ahol a talaj elmozdulhat, vagy szivattyúzásra van szüksége, a geotextíliát az alap alá helyezzük. Ha az aljzat alá szereljük a gyomgátat, a felül lévő anyagok jobban megőrzik a tömörítési integritást.

3. lépés

akklimatizálja a gyepet

Amikor leszállítják a műfüvet, tekercsben érkezik. Ha hosszú ideig ilyen módon szállítják és tárolják, a gyep furcsa alakot fog felvenni. Ez a lépés fontos a gyep „emlékének” újradefiniálásában, és megkönnyíti a munkavégzést.

A gyepet legalább 2 órával a beépítés előtt ki kell teríteni. A napfény és a sík felület lehetővé teszi a műfű akklimatizálódását.

4. lépés

Pozíció és vágás

Ebben a lépésben hozzávetőlegesen elhelyezzük és szabjuk a gyepet a végső telepítés előkészítéseként. Ez általános képet ad a gyepszakaszok elrendezéséről.

A gyep elhelyezése:
Távolítson el minden szennyeződést és törmeléket a gyomgát felületéről a gyepre szerelés előtt. Fektesse le a gyepet az alapra, és helyezze el a kívánt helyre. Elhelyezéskor ügyeljen arra, hogy a gyepdarabokat úgy helyezze el, hogy az összes darabon a szálak ugyanabba az irányba nézzenek. Ez segít megszüntetni a foltos megjelenést és elrejteni a varratokat.

Hogyan vágjuk le a gyepet:
Egy borotvakéssel vágja le a gyepet (hátulról vágva), hogy nagyjából illeszkedjen a kívánt területre. Jó ötlet hagyni egy kis felesleget a szükséges módosításokhoz. Ezt a felesleget a végső pozicionálás során úgy vágjuk le, hogy pontosan illeszkedjen a határoló elemekhez.

5. lépés

A gyep biztosítása

Miután a gyepet kiterítettük és nagyjából illeszkedőre vágtuk, ideje elkezdeni rögzíteni az alaphoz, elkészíteni a végső illesztési szegélyeket, és összekapcsolni a különböző részeket.

A gyep felszerelése, megfeszítése és rögzítése:
Rögzítse a gyep egyik végét 60D szögekkel, egymástól 8-10 cm távolságra. Feszítse meg a gyepet, és rögzítsük szögekkel, miközben haladunk az ellenkező végé felé. Vágjuk le a kerület széleit, hogy illeszkedjen. Ügyeljünk arra, hogy a szögeket ne üsse túl mélyre, mert ez dőléseket és töréseket okozhat. Kerüljük el, hogy a fűszálak beakadjanak a szögfejek alá.

A gyep varratok csatlakoztatása:
Ahol két gyepdarab találkozik, rögzítsük a széleket egymástól 3-6 cm távolságra szögekkel. Varratszalagok szintén használhatóak a szélek rögzítésére. A varratszalag illesztéséhez ragasszunk fel szalagot hosszában a gyep alsó oldalára, és hagyjunk 8 cm-t a gyepre tapadva és 8 cm-t lelógni. Fektesse vissza a gyepet (a szalagnak ragacsos oldalával felfelé kell lennie – ne húzza le a védőszalagot) Rögzítsük a gyep ellentétes részét a szalaghoz. Győződjünk meg arról, hogy a varratok szorosak és pontosak, és hogy a gyep szálai ugyanabba az irányba nézzenek.

Van konkrét elképzelés?

Segíthetünk?

Talpalatnyi kényelem

Számunkra nem csupán a minőségi műfű értékesítése a fontos. Segítséget nyújtunk a feladat jellegéhez legmegfelelőbb műfű kiválasztásában is.

Kérjen ajánlatot és ingyenes felmérést

Szakképzet csapatunk összehangolt és költséghatékony módon valósítja meg terveit, új felületek, új környezetek kialakításával prémium minőségű, rendkívül gyors határidővel és az előirányzott költségkeretből.