Telepítési útmutató

A fun 4 you elastom egy egyedülálló és innovatív rendszer, amely tökéletes lengéscsillapító padlót biztosít. A rendszer hullámos polietilén szálból készül, amely rendkívül erős és tartós műfüvet kínál, 6 vonzó színben. A PE hab puha, ütéselnyelő aljzatával történő kombináció egyedülállóvá teszi a rendszert a maga nemében! A rendszer kiemelkedő értékeket és 3,2 mtr maximális kritikus zuhanásmagasságot ér el viszonylag vékony, könnyű súlyú alátétszerkezettel. Ezenkívül a rendszer csak 5 kg / négyzetméter homoktömeget igényel, és az EN1177: 2008 szabvány szerint tanúsított. A fun 4 you elastom alkalmas játszóterekre, napközi-központokba és nyilvános játszóterekre.

Miért fontos a szakszerű műfű telepítés és kivitelezés?

Ahhoz, hogy a kiválasztott műpázsitunk a lehető legszebb esztétikai élményt nyújtsa, és ebben hosszú ideig gyönyörködhessünk, a következő útmutató általános áttekintést ad a megfelelő lépésekről, amelyek normál körülmények között szükségesek a műfüves telepítéséhez. Egyedi és speciális kialakítás esetén további lépések is szükségesek a tökéletes telepítéshez. Ha bizonytalan a kivitelezésben, kérjük, lépjen kapcsolatba munkatársunkkal.

1. lépés

Az alap előkészítése

A műfűpázsit beépítésének egyik legfontosabb lépése az alap előkészítése. Győződjön meg arról, hogy a megfelelő alapanyagot használja, megfelelően tömörítette.

A helyszín feltárása:
Legalább 15 cm mély felásás szükséges. Ügyeljünk arra, hogy a vízelvezetés biztosítva legyen. Ha van öntözőrendszer, a gyakori lépés az esőztetők lezárása vagy eltávolítása.

Telepítés és feltöltés:
A kialakított területet töltsük fel zúzott kővel. Különböző frakciójú követ használjunk, 7 cm mélyen 10-20, majd rá 0-5 frakciójú követ 3 cm rétegben. Tányéros tömörítővel tömörítsük az alapot 95%-ra. Ügyeljünk arra, hogy az alapfelület a lehető legsimább legyen. Hozzunk létre egy enyhe dőlést az optimális vízelvezetés érdekében.

TIPP: Ha házi kedvencek fogják használni a területet, terítsünk egy réteg zeolitot (nedvesség elszívó szagtalanító) az alapra 25 dkg/négyzetméter mennyiségben, és tömörítsük össze.

Dekorációs műfű

Geotextília

Homokágy

0-5 frakciójú zúzottkő

10-20 frakciójú zúzottkő

2. lépés

A gyomkorlát felszerelése

Annak elkerülése érdekében, hogy a gyomok gyökeret eresszenek és felnőjenek a műfűpázsitba, helyezzünk el geotextíliát a gyep alatt (kivéve, ha a területeket háziállatok használják).

A geotextília fedésben legyen a egymással, illetve a gyepszőnyeg varratokkal.  Rögzítsük az alaphoz 20D szögekkel vagy fekvő kapcsokkal.

TIPP: Ha házi kedvencek fogják használni a területet, akkor NE használjunk geotextíliát. A tartós szövetszerű anyag felszívja és megtartja a vizeletet, ami észrevehető szagproblémákat okozhat.

MEGJEGYZÉS: Ha olyan területen, ahol a talaj elmozdulhat, vagy szivattyúzásra van szüksége, a geotextíliát az alap alá helyezzük. Ha az aljzat alá szereljük a gyomgátat, a felül lévő anyagok jobban megőrzik a tömörítési integritást.

3. lépés

akklimatizálja a gyepet

Amikor leszállítják a műfüvet, tekercsben érkezik. Ha hosszú ideig ilyen módon szállítják és tárolják, a gyep furcsa alakot fog felvenni. Ez a lépés fontos a gyep „emlékének” újradefiniálásában, és megkönnyíti a munkavégzést.

A gyepet legalább 2 órával a beépítés előtt ki kell teríteni. A napfény és a sík felület lehetővé teszi a műfű akklimatizálódását.

4. lépés

Pozíció és vágás

Ebben a lépésben hozzávetőlegesen elhelyezzük és szabjuk a gyepet a végső telepítés előkészítéseként. Ez általános képet ad a gyepszakaszok elrendezéséről.

A gyep elhelyezése:
Távolítson el minden szennyeződést és törmeléket a gyomgát felületéről a gyepre szerelés előtt. Fektesse le a gyepet az alapra, és helyezze el a kívánt helyre. Elhelyezéskor ügyeljen arra, hogy a gyepdarabokat úgy helyezze el, hogy az összes darabon a szálak ugyanabba az irányba nézzenek. Ez segít megszüntetni a foltos megjelenést és elrejteni a varratokat.

Hogyan vágjuk le a gyepet:
Egy borotvakéssel vágja le a gyepet (hátulról vágva), hogy nagyjából illeszkedjen a kívánt területre. Jó ötlet hagyni egy kis felesleget a szükséges módosításokhoz. Ezt a felesleget a végső pozicionálás során úgy vágjuk le, hogy pontosan illeszkedjen a határoló elemekhez.

5. lépés

A gyep biztosítása

Miután a gyepet kiterítettük és nagyjából illeszkedőre vágtuk, ideje elkezdeni rögzíteni az alaphoz, elkészíteni a végső illesztési szegélyeket, és összekapcsolni a különböző részeket.

A gyep felszerelése, megfeszítése és rögzítése:
Rögzítse a gyep egyik végét 60D szögekkel, egymástól 8-10 cm távolságra. Feszítse meg a gyepet, és rögzítsük szögekkel, miközben haladunk az ellenkező végé felé. Vágjuk le a kerület széleit, hogy illeszkedjen. Ügyeljünk arra, hogy a szögeket ne üsse túl mélyre, mert ez dőléseket és töréseket okozhat. Kerüljük el, hogy a fűszálak beakadjanak a szögfejek alá.

A gyep varratok csatlakoztatása:
Ahol két gyepdarab találkozik, rögzítsük a széleket egymástól 3-6 cm távolságra szögekkel. Varratszalagok szintén használhatóak a szélek rögzítésére. A varratszalag illesztéséhez ragasszunk fel szalagot hosszában a gyep alsó oldalára, és hagyjunk 8 cm-t a gyepre tapadva és 8 cm-t lelógni. Fektesse vissza a gyepet (a szalagnak ragacsos oldalával felfelé kell lennie – ne húzza le a védőszalagot) Rögzítsük a gyep ellentétes részét a szalaghoz. Győződjünk meg arról, hogy a varratok szorosak és pontosak, és hogy a gyep szálai ugyanabba az irányba nézzenek.

Van konkrét elképzelés?

Segíthetünk?

Talpalatnyi kényelem

Számunkra nem csupán a minőségi műfű értékesítése a fontos. Segítséget nyújtunk a feladat jellegéhez legmegfelelőbb műfű kiválasztásában is.